Creatief


Voornaam:
Nieuw op deze site:

           
Eleonora    Stanislaus    Peerke Donders    Aemilianus   

Creatieve ideeën

Geborduurde Heiligen zijn op allerlei manieren te gebruiken. Iedereen die van borduren houdt, weet zelf wel hoe hij zijn of haar hobby zodanig kan uitoefenen dat de gemaakte producten ook een functie hebben.
Ter inspiratie hierbij een paar voorbeeldjes.

Hierboven ziet u een gedeelte uit een 'letterlap' waarin een aantal afbeeldingen van heiligen samen met hun naam, de beginletter van hun naam en hun feestdag zijn gebruikt.

En nog een mooie merklap geborduurd door Tineke van het Sint Nicolaasmuseum te Neede.

Het lijkt voor de hand te liggen dat wie iets heeft met een bepaalde heilige, omdat men de naam van die heilige draagt, of omdat men op de een of andere manier door die heilige geïnspireerd is, een afbeelding van die heilige wil borduren, inlijsten of cartonneren en ergens ophangen.

Dan kan het mooi zijn een randje om de heilige afbeelding te borduren, vandaar hierbij een viertal mogelijkheden voor randjes die bij de ontwerpjes passen. De kleuren kunt U zelf uitzoeken, het liefst komen ze ook voor in de afbeelding zelf.


Telpatroon randje:
Telpatroon 57 x 41 kruisjes


Telpatronen randjes:
Telpatroon 62 x 42 kruisjes
agnes
Telpatroon randje


Met een beetje fantasie kan elke heilige ook in een "glas in lood" raampje worden geplaatst, zoals Martinus hieronder.


Hier nog een voorbeeld van een kerstkaart en een heiligenkaart voor b.v. een pasgeboren baby.De heiligen van deze site zijn geborduurd met twee draadjes over twee draadjes. Maar het in ook mogelijk één draadje over één draadje te borduren. Dan passen de geborduurde heiligen (klein formaat) in een houten gordijnring.Een klein "schilderijtje" van alle doopnamen van een persoon is een geliefd kleinood. Onderstaand een voorbeeld van iemand die Marlies (Maria + Elisabeth), Clara heet.Of een compositie van oud testamentische afbeeldingen.Tenslotte is het ook mogelijk voor een persoon een boekje samen te stellen van zijn voornaam of voornamen.
Veel gegevens van deze site zijn daarin op te nemen.

Maar het kan ook uitgebreid worden tot een naamboekje; soms zijn er postzegels met een afbeelding van de patroonheilige; soms zijn planten of dieren die hun naam ontlenen aan een heilige; beroemde persoonlijkheden uit heden of verleden die dezelfde patroonheilige hebben en ga zo maar door.

Bestellingen

  • Endemiologie patiënte Wendy Jansen borduurt op bestelling. Bent U zelf niet zo handig in het borduren, maar wilt U toch een kaart of schilderijtje maken met een Heilige van deze site (in "groot" of "klein" formaat), neem dan contact met haar op via: Endometriose73@hotmail.com
  • Wendy Jansen heeft ook ander borduurwerk in de aanbieding.